I made this widget at MyFlashFetish.com.

Sunday, May 15, 2011

selamat hari guru

guru pembina negara bangsa 


yearh..itulah die kisahnya..16 may ni lah guru guru yang berdedikasi akan rase dihargaai oleh anak anak muridnya..


"ehem ehem, cikgu cikgu ni semua bukannye nak sangat hadiah hadiah dari kamu semua ni..bagi kami keputusan periksa yang baik tulah hadiah yang paling besar untuk kami.."




aku rase hari guru tahun ni aku ingat nak bagi hadiah yang atas ni lah dekat cikgu aku..agak agak dia ulang tak dialog yang atas tuh?? errrrr

======================


ahahaa
tak pasal pasal teringat balik aku kisah kisah selamat hari guru aku dari zaman tadika dulu sampailah kali terakhir yang aku sendiri pun dah lupe..aku pun tak ingat ape yang aku pernah bagi..tapi yang aku tahu untuk aku dan kengkawan aku yang suke menyetan ni, tarikh tarikh rasmi macam nilah masenye untuk rehat dari belajar..kui kui..

tak silap aku dulu kalau cikgu cikgu yang garang plus bujet bujet bagus memang hari guru tu hari yang paling teruklah untuk diorang..mane taknye, student pun rase berat hati jer kalau nak belikan hadiah untuk cikgu cikgu kategori menyinga ni..kalau ade pun hadiah perli je lah, macam rotan dengan gunting..

======================

kalau cikgu yang baik plus cantik plus bile student kate tak nak belajar jer die kate okay, kompom akan dinobatkan selaku guru paling fofuler dan disayangi..ngeh ngeh..

hadiah common yang student student akan bagi biasenya pen, frame gambar, bende bulat bulat yang dalamnye ade salji turun tu, tak pun pewangi plus bunga,,tapi kalau yang dasat sikit bagi sabun ngan permainan 18sx pun ade, biasenye cikgu perempuan dengan cikgu lelaki yang dah lanjut usia tapi belum kahwin yang dapat..paham paham lah yeaa...biasalah budak budak time nakal kan..

======================

bestnye time tu mesti ade macam macam game yang cikgu cikgu tu aturkan supaya tak bosan, hadiah pulak best best..berbaloilah nak ganti balik duit yang dah terkeluar untuk beli hadiah hari guru tu..lepas tu nanti cikgu cikgu pun ade game jugak, menyanyilah..waktu dan ketika itulah perangai perangai sebenar cikgu cikgu tu semua akan keluar..yang sebelumnye tu garang, hati kering, muka macam legend pun terserlah kebungaan dalam hatinya..

tapi, dah macam tu pun esoknya tetap tak berani jugak nak bergurau dengan cikgu tu..aha

======================

korang pulak takkan masa hari guru dulu dulu tu korang dok memonteng duduk rumah jer kejenye???


haa!!!! tu pu antara aktiviti aktiviti student time hari guru jugak tu..tapi, arghhhh, korang lah pulak cerita...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...