I made this widget at MyFlashFetish.com.

Monday, October 17, 2011

CERITA KOSONG - SURPRISE BIRTHDAY

Assalamualaikum

sebelum aku kahwin, aku memang hantu telur rebus..senang cerite mak aku tak payah pikir banyaklah kalau nak sediakan sarapan ke makan tengah hari ke makan malam ke, ade telur rebus jer aku dah okay..tapi lepas berkahwin ni aku kene lah berpisah sikit dengan telur rebus ni..nasib baik isteri aku masak sedap sedap, kire okay lah..

nyum nyum
ni dua tiga minggu lepas punya cerita..ade lah satu hari yang indah ni waktu aku balik tiba tiba kereta antik aku ni rosak pulak..terpaksalah aku menapak untuk sampai ke rumah..di sebabkan aku teringat yang aku ni dah berbini, aku pon call lah bini aku bagitahu yang aku balik lambat sikit sebab kene menapak..

entah ape rezeki yang tuhan bagi aku hari tu, tengah tengah menapak tu aku ternampak satu gerai makan kechik yang speciality nye adalah pelbagai lauk bertelur rebus..nikmat tuhan kan? aku pon dengan tanpa rasa bersalahnye stop by dan melahap nasik satu dua frame dengan telur rebus beraneka lauk..sebagai melengkapkan sesi makan tu aku pun order lah beberape bijik telur rebus lagi sebagai pencuci mulut..itu jam nikmat giler dunia ni wa cakap lu..aha, tambah pulak sebelum balik tu aku bungkus sepuloh bijik telur rebus lagi sebagai peneman aku sambil sambil menapak nak sampai rumah..



sampai jer kat rumah, belum sempat kaki aku ni melangkah pintu masuk, isteri aku dah terjah cakap ade surprise untuk aku..dengan penat menapak tadi pon belom habis lagi, memang tepat sangat lah waktunye ni, aku pon iyakan ajer, dah tak larat nak berdolak dalik..lepas jer dia tutup mata aku dengan kain kaler hitam, dia bawak aku ke meja makan..time tu tiba tiba perut aku buat hal giler, angkara telur rebus lah ni..tapi tak naklah aku spoil kan mood surprise isteri aku tadi..aku pon buat chill jer..

tiba tiba, phone rumah aku berbunyik, sebelum isteri aku pergi jawab telefon, die pesan dekat aku jangan cuba cuba nak intai..aha..memang tak terpikirlah nak intai dengan keadaan perut aku yang bergelora waktu tu..

disebabkan cakura aku yang tak sedasat naruto mahupon sakura, aku tak dapat bertahan lama..isteri aku pun tengah jawab telefon waktu tu..so, aku pon melepaskan kentoot aku yang pertama..pergghhh, ingatkan dah lege..prooootttt!!! aku angkat sebelah punggung dan se das kentut lagi aku lepaskan..bau tak payah cakaplah brader, memang terbaik dari bontot ladang punye..

lama jugak aku tunggu kat meje makan tu, lima minit lepas das yang kedua tu aku dapat rase ade satu lagi das yang akan keluar dengan skala ritcher yang lebih besar..lepas kumpol agak agak padu, dua dua belah punggung aku angkat, dengan kedudukan yang agak tertonggeng sikit dan BAANNG, maka terhasillah satu das kentutan yang membawa beribu kelegaan terhadap perut aku waktu tu..dekat lima minit jugak baru bau kentutan yang iras iras bau bangkai dari das yang terakhir aku tu hilang..mau mati bunga atas meje makan aku tu aku rase..




lepas tu isteri aku sampai dan meminta maaf sebab membuat aku tunggu lama..disebabkan die taknak buat aku tertunggu tunggu lagi, dia pon terus membuka ikatan mata aku sambil menyebut "surprise!! happy birthday abang!!" "lah, birthday abang rupanya, macam manelah abang boleh lupa" kata aku sambil aku cuba mencerahkan balik pandangan aku lepas lebih sepuloh minit ditutup kain hitam tadi..


sekembalinye penglihatan aku macam biase, terlopong mulot aku..mana tak nye, bende pertama yang aku nampak, muka merah padam bapak, emak serta adik beradik aku dan isteri aku..yang dasatnye bos aku dengan jiran sebelah rumah pon ade..citt, siyez fedak! nak cover malu, aku tanye la bapak mertua aku dah lama ke die sampai..bapak mertua aku pon boleh reply balik, "lama tak lama lah, tapi sebelum kentut yang pertamalah jugak"




p/s : cerita dari sumber lain..aku tak kenal pon sape 'aku' dalam cerita tu..

14 comments:

diana said... [mantul tipuan ini]

hahahah...
dengan tetamu2 dapat kejutan..
heheheh

PUTERI SALJU said... [mantul tipuan ini]

hahahah... dh berbini upenye kwn ak neh...

iemanizam said... [mantul tipuan ini]

@PUTERI SALJU

ahahaa..bukan aku lah

iemanizam said... [mantul tipuan ini]

@diana

tu r..ngat kan pasal ape r citer nih

QUEENPINK said... [mantul tipuan ini]

hehe....queenpink nak gelak...

.diannorhayati. said... [mantul tipuan ini]

hahahaahahahah


sumpah segan wooo. adoooiii =.='

Cik Tetra said... [mantul tipuan ini]

hahahahaha..lawak boleh takkk..ingat kan awk.. :D

iemanizam said... [mantul tipuan ini]

@QUEENPINK

ahaha..gelak gelak..tu kan ubat untuk sress..awet muda lg

iemanizam said... [mantul tipuan ini]

@.diannorhayati.

ahaha..tak ape..time kentut bukan nampak pon org tengok..uhu

iemanizam said... [mantul tipuan ini]

@Cik Tetra

ahaha..saya dah kawin?? mmg belom lah..tapi kentut pernah r..ahaha

Eija Hassan said... [mantul tipuan ini]

wahh.big surprise utk tetamu2 tu.HAHA.itu lah penangan telur rebus =='

iemanizam said... [mantul tipuan ini]

@Eija Hassan

ahaha..tahu tahu jer...peberet jugak ke ape?

si ngokngek said... [mantul tipuan ini]

hahaha..mmg terbaekklah kentut tue..
konfom malu gila..

lepas ary tue apa terjadi..buat sambungan pulak..kahkahkah

iemanizam said... [mantul tipuan ini]

@si ngokngek

giler tak terbahek, satu dalam sejuta kentut tu..aha..tatau g mcm mane nak sambung..aha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...