I made this widget at MyFlashFetish.com.

Sunday, November 13, 2011

ini alasan

Assalamualaikum

sepasang pakwe makwe yang sudah hampir setengah tahun bersama telah bergaduh selepas si makwe membongkar tabiat pakwenya yang asal ade gurl jer dia sapu..atau kata lainnya asal boleh..


si makwe yang telah lama merancang untuk mengetahui tahap kejujuran dan kesetiaan pakwenya yang tak seberapa itu pun telah membeli phone number baru dan pura pura tersalah text kepada pakwenye sendiri..selepas langkah pertama berjaya, si makwe pun meneruskan misi membongkarnya itu dengan aksi flirt flirt seorang desperate gurl..sehinggalah si makwe itu tadi bercouple sekali lagi dengan pakwenye itu sendiri..


setelah mendapat bukti bukti kukuh, si makwe pun ===>


"pakwe! pakwe tipu makwe kan..pakwe kata pakwe sayang, cinta dekat makwe sorang jer..tapi kenapa pakwe tetap jugak gatal dengan perempuan lain? pakwe layan jugak perempuan lain kan?"


"eshh, makwe ni..tak baik tau kata pakwe macam tu..pakwe memang cinta makwe sorang jer..pakwe tak ade orang lain..sumpah!!"


"tengok tu, main main dengan sumpah, kene makan dengan sumpah tu nanti baru tahu! (ayat cliche yang namenye insan melayu)..makwe ade bukti lah pakwe, tengok ni (sambil menunjukkan msj msj romantik si makwe yang menyamar dan pakwenye) haaa, betul kan?"


"eh, mana makwe dapat semua ni?" tanye pakwe cool tak mahu cepat melatah..


"eleyh, makwe saje jer beli nombor lain nak test pakwe..ternyata pakwe sama jer seperti lelaki lain kan?"


"ternyata?? waahhh, ayat makwe..ahaha..makwe!!(sambil menatap dalam dalam mata makwenye) pakwe tahu lah itu makwe..pakwe kan cintakan makwe, pakwe kenal sangat itu makwe, cara makwe, manja makwe, semua semualah..haaa, itu kan maknenye pakwe bukan menggatal dengan gurl lain, pakwe tak curang kan?? pakwe dengan makwe jerlah, pakwe menggatal dengan makwe je lah, pakwe ngorat makwe lagi sekali and pakwe cuma couple dengan makwe lagi sekali jer lah..kan? sweet kan kita?? sebab pakwe ingat makwe dah bosan dengan hubungan kita and buat macam tu untuk seri kan balik hubungan kita macam waktu mula mula kita bercinta dulu tu..pakwe pon ikut jer lah cara sayang..pakwe nak makwe happy jer..sorry makwe (sambil mengelip ngelipkan matanya ;( )"


si makwe pon kelu tak terkata dan terus memeluk pakwenye.. -sekian-

errr,
untungkan makwe tu?? LOl..

you're fuckin awesome!!

tak ade tujuan sebenarnye aku tulis entry kali ni..tapi aku nak tulis jugak sebab aku baru jer lepas terpikir pasal satu bende ni..dan bende itu ialah alasan..

doesn't matter!!
tak kesah lah ape pun jantina, perempuan ke, lelaki ke, perki (perempuan+lelaki) atau dalam b.i nye shemale ke, semua akan dasat membuat alasan ..terutamanye untuk kepentingan diri sendiri..

p/s : just talk with confidence

12 comments:

diana said... [mantul tipuan ini]

heheheh..
makwe dia buta dah dek cinta..

HujanMenjerit said... [mantul tipuan ini]

ahahaha. kena tipu sekali lagi. perempuan cepat cair dgn janji manis laki. adesss

Sya Hyo-Sonn said... [mantul tipuan ini]

kenapa perempuan mudah terpedaya dengan kata2 lelaki ? so d**n la orang zaman sekarang nie -,-"

iemanizam said... [mantul tipuan ini]

@diana

salah cinta itu yang buta..ahaha

iemanizam said... [mantul tipuan ini]

@HujanMenjerit

ahaha..sweet talker kot laki laki nih...tapi lelaki pon kengkadang cepat lebur(cair) jugak

iemanizam said... [mantul tipuan ini]

@Sya Hyo-Sonn

chill lah sis..cerita diatas hanya rekaan..tapi dah mmg dari dulu pon, bukan zaman skrg jer..ape ape, pendirian kene kental..

NuReLLe said... [mantul tipuan ini]

cinta tu tak buta..sbb cinta tak pernah tak ada mata..manusia tu yg buta sbb cinta sebenarnya..hukhukhuk

run aziluz said... [mantul tipuan ini]

makwe ni ngok lah makwe. ce buat camtu lagi sekali dengan pakwe. kalau dia menggatal jugak dah confirm lah tu makwenye oii

iemanizam said... [mantul tipuan ini]

@NuReLLe

sepertinya banyak pengalaman andaa..ahaha

iemanizam said... [mantul tipuan ini]

@run aziluz

ahaha..marahkan lagi si mkwe tu run

zaty said... [mantul tipuan ini]

makwe tuuu mmg angau tahap petala kelapan!org bercinta mmg mcmni,haih..

jom singgah
http://hisomi.blogspot.com/

iemanizam said... [mantul tipuan ini]

@zaty
ahaha..ayat best tahap petala..petala gabannye..aha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...