I made this widget at MyFlashFetish.com.

Tuesday, July 5, 2011

dua alam Dr Rozmey, download free

assalamualaikum pembuka bicara..

Sampaikan salam buat semua
Salam terakhir salam teristimewa
Kepada kau yang tersayang
Pada teman yang ku kenang
Pemergian ku ini tak dirancang

Usah bertanya mengapa aku
Mengucap salam terakhir kepada mu
Kerna waktu berputaran
Bimbang tak berkesempatan
Melahirkan kerinduan terhadapmu

Demi sebuah kenyataan
Yang amat menyakitkan
Aku yang tidak berdaya
Hanya berserah padaNya

Salam akhir
Salam yang teristimewa
KepadaNya ku memohon keampunan
MelaluiNya ku beri kemaafan
Kepadamu

Andainya aku punya waktu
Masih ku ingin mengulangi semula
Saat indah bersama mu
Sayang tak berkesempatan
Abadikan saja salam ku di ingatan

Salam ku yang terakhir



macam yang semua orang tahu, atas tu lirik lagu arwah sudirman bertajuk salam terakhir yang jugak menjadi lagu tema bagi filem 2 Alam terbitan Dr Rozmey yang diulang banyak banyak kali dalam filem tu..WtFark??






===============


actually, since aku dengar yang Dr rozmey target 20 juta untuk filem terbitan dia tu, aku teruja giler nak tahu macam mane jalan cerita nye?? gempak sangat ke..tapi obviously larh aku tak kan pergi panggung bayar mahal mahal waktu hari pertama tayangan filem tu semata mata kan..paling busuk pun aku akan download dari jaringan jaringan yang sekarang ni kebanyakannye dah kene sekat dengan kementerian..damn suck!!


aku pun tak paham ape hal banyak giler "hero" aku macam Piratesbay semua tu kene sekat..bukannye kacau sesape pun..nak kate tak kaya orang orang filem tu semua, kalau bab kereta semua tak boleh blah, tak porche, ferari, merz, bmw lagi rela keluar pergi kerja naik bas dengan teksi..


in memory..Rest In Peace!!


weyht, kalau bab bab download free ni rase nak marah lak sambil menaip ni..nasib baiklah niat aku nak tulis pasal Dr Rozmey yang kacak BERDUIT tu..back to the story..


punyelah lame aku delay dari tengok filem dua alam tu sampai aku rase dah tak bernafsu nak tengok cerita tu..bukan sebab rase macam ketinggalan, tapi sebab semua orang kate cerita tu tak best and bastard..tapi last last aku tengok jugak, baru kejap tadi..


disebabkan aku tengok dari hasil download free maka hasilnya tak bagus sangat and taklah teruk sangat..waktu aku tengok cerita tu aku terus terasa nak tulis ni..


bagi aku filem tu taklah teruk sangat..mesej yang Dr Rozmey nak sampaikan tu pun aku paham..cuma mungkin Dr Rozmey mengambil jalan mudah dengan buat cerita yang bagi aku sangat ringkas..sebab ringkas, filem tu hilang nilai entertainment nye..and last nye cerita tu jadi zzaaaassss, macam tu jerr..


ditambah pulak dengan background music yang banyak giler (bukan lagu salam terakhir and andai ku tahu tu)..bunyik yang aaaaaaaaa uuuuuuu eeeeeeee daaaamm booom eeeenggggggg n what so ever lagi tu, sumpah totally annoying..


tapi seriously terasa jugaklah masa tengok cerita tu..especially time dia mandikan jenazah, mengaji time budak budak, sembahyangkan jenazah and usung jenazah tu..termasuk jugaklah scene scene woooowww, ahaha..tipical man..semua scene tu buat aku flash back..aha, terasa dah tua..






haaa, tu lagi satu yang tak kene bagi aku, time usung jenazah tu..first aku tak nampak pn scene yang macam selalu kita tau tu, yang satu langkah sekali alfatihah..and second bapak jouh shiak usungnye..kesian pakcik pakcik extra dalam cerita tu..


===================






waktu tengok tu, aku teringat balik rumah kampung dekat tapak rumah aku sekarang ni yang dulunye rumah arwah nenek and arwah atuk aku, family belah ayah..ade satu sudut dalam rumah tu yang dijadikan tempat mandikan jenazah..sama macam dalam cerita tu, air lalu celah celah lantai..dari kechik sampai rumah tu dirobohkan mampus aku tak berani nak main main dekat sudut tu..ahaha


cerita Dr Rozmey tu jugak buat aku terfikir, macam mane larh generasi akan datang nak cari pasangan hidup..yang laki nak jadi perempuan, yang perempuan nak jadi laki..mesti susah giler kan..dunia moden ni macam macam boleh ubah boleh operate..tengok jer lah model thai tu..sumpah lawa giler..tak macam lelaki langsung..


agak agak untung ker balak die tu??
untuk cerita ni credit untuk pelakon suhaillah salam, aoron aziz and rosnah johari..lakonan nampak real and berkesan giler..royadi mandada pulak ahahaha..ahaha..lagu tema nyanyian amy search and ramli sarip the best!!!


=================


bile aku baru rase nak sebok pasal filem ni, terase macam katak indie bawah jajahan pulak aku ni, ahaaha..tp serious cerita ni tak teruk mane..


tak hensem ka?? err..


p/s : kalau lepas ni kahwin dah berpuluh puluh tahun tak ade anak jugak, renung renungkan lah balik..mesti ade dua sebab jer..and please don't judge a movie by the personality of the producer!! tengok avatar, kecewa jugak..

6 comments:

~min~ said... [mantul tipuan ini]

aku x tengok lagi,haha...pekata share download link tu, mesti best..

iemanizam said... [mantul tipuan ini]

@~min~

ahaa..aku carik dalam www.Kat.ph jer

She's Gee said... [mantul tipuan ini]

sepupu blanje tgok citer ni, gee pon on je ikut. masuk je wayang, ambikkkkk... baris gee kosong. baris belakang dua orang. baris depan ade dlm 7 org. mase tu hari ketiga tayangan.

tgh citer ni, sepupu gee tetido.....

kesiannnnnnnnnnnn....

iemanizam said... [mantul tipuan ini]

@She's Gee

ahaha..itu masalah kekurangan semangat kemelayuan tu..actually bosan jugak sebab jalan cerita simple

Anies Anessa said... [mantul tipuan ini]

kau lagi advance dari aku sbb aku pon tak tgok lagi pilem nie..sebenarnya takda hati nk tgok pon..

iemanizam said... [mantul tipuan ini]

@Anies Anessa

lol..sokonglah filem malaysia..ahaha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...