I made this widget at MyFlashFetish.com.

Tuesday, July 26, 2011

reBloOst = reblog + repost

assalamualaikum

aku pun tak tahu ape yang aku buat ni lebih kurang segmen ke ape..tapi yang aku tahu ape yang aku buat ni sesuai untuk mereka mereka yang ketidak adaan idea untuk menghupdate, macam aku..

bunyik desperate kan?? tapi bagi akulah, mengEntry dengan meReblog ni sejuta kali lagi better dari kau hupdate blog kau tu dengan mengPost gambar kau tengah makan lah, tengah selesema lah, tengah hape hape lah..dan even better dari kau cerita pasal :-

"pagyy tadi kan sayeww bgn jerww sayeww raseeww pewott sayeww tatit sgt auwww..sayerw pun pegyy lah jumpa tokterr, ngatkan leh c-hat, upenyewwww lagi tatitt..eeee, menci tau tokterr tu..nasib baik dyee encemm.." -LOl

dan ini :- " sebenarnye saye pun tak tau nak update ape hari ni..tapi demi follower follower saya yang banyak ni saya nak jugak update..sebenarnyekan tadi saye gadoh dengan cinta hati saya dan bla bla bla.." -WatTaPark meyh

kesimpulannye meReblog ni lebih baik, wahh, dah macam karangan adik adik UPSR ni kesimpulan kesimpulan bagai..aha..tapi seriously, kau bukan jer bagi reader reader kau bace bende yang best..kau jugak dalam mase same tolong tuan asal punye blog yang kau reblog kan tu promote entry entry lame die yang kau rase best..lebih kurang review jugak lah kot..yea lah, sekarang ni blogger tak nak dah bace entry entry lame blogger blogger lain..silap silap, hari ni datang follow, komen dekat entry paling latest, then dah tak datang lagi..sebab yang entry paling latest yang die komen tu die rase tak best..follow pun sebab nak mintak follow balik..pejadah

selain kau buat isi isi entry dalam blog kau tu lagi best..kau jugak boleh tolong blogger lain..tapi jangan lah pulak yang bukan bukan je yang reblog balek..tak pasal pasal blog kau yang tak best tu bertambah tak best..

dah tu kau janganlah pulak lupa mention and credit kan dekat tuan asal punye blog tu..nak lagi sopan kau bagitahu lah tuan punye blog tu..



p/s : sesuai kalau kau suka explore blog orang and bace semua semua entry orang lain

1 comments:

haikalblank said... [mantul tipuan ini]

haha namanya pun sharing kan? biasalah kan...ilmu tu bukan milik kita.

tapi adalah adab sopan dia kan. kreditkan kepada penulis asal kan cool gitu....:D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...