I made this widget at MyFlashFetish.com.

Thursday, July 7, 2011

Lelaki Vs Perempuan

boleh join ikut pintu ni!! 

segmen ni aku join dari blog Umar Faruq..aku pun baru pernah dengar nama dia ni..tapi macam best jer..aku pun join r..sebelum aku bagi pandangan aku, aku tertarik dengan apa yang budak ni dan budak ni cakap..



ape yang budak perempuan atas tu tulis sangat sangat menonjolkan kelemahan seorang lelaki sebenarnya..ahaha..

ambek perhatian okay!!! dia kata "lelaki tak tegas dan akan cair bila perempuan menggunakan kuasa air mata dan pujuk rayu mereka" - bagi mana mana lelaki yang terasa boleh mula berubah,..jangan risau, takkan ada sesiapa yang akan tahu lelaki yang perempuan tu maksudkan adalah kamu kalau kamu tak bagitahu..

tapi korang ingat tak masa kita belajar dekat sekolah dulu kita selalu di ajar tentang isi tersurat dan tersirat sama ada dalam kelas BM or BI..isi tersirat dari apa yang perempuan tu kata ialah lelaki ini adalah satu kaum yang sangat penyayang, gentle and tidak mementingkan diri..bayangkan kalau lelaki macam kami ni tak beralah dengan kaum kaum lemah macam perempuan ni..ishh3x, kami yang lelaki ni pun akan rase bersalah..

kalau korang perasan aku ade mention dekat atas tu perempuan adalah kaum yang lemah..sape setuju?? actually bukan aku yang mencipta statement yang peratusan ketepatannya hampir 100% tu, tapi dari kecik lagi kita semua dah dengar macam tu kan..and man is always power..

setakat ni pemimpin pemimpin berwibawa semuanya berjantina lelaki..tukang masak terkemuka pulak tak adenye cik Kiah ke kak Limah..chef Wan tu wa cakap lu..


kalau reliti show pulak, kalau tak ade lelaki sebagai peserta memang tak ramailah yang minat nak tengok..aha, paham paham lah yea..perempuan sekarang Auwsurm (gedik semuanya)..pfftt

golongan yang lebih berjaya lelaki, golongan mendominasi lelaki..tak ade lelaki macam macam yang perempuan ni tak boleh buat..kalau perempuan tengah kemas kemas rumah, sape yang tolong alihkan sofa dengan almari yang berat tu semua kalau bukan lelaki..kalau lelaki yang kemas rumah, semua boleh buat sendiri..



just for your information, Enstien, Ibnu Sina, Wesley C Skiles, angkasawan and banyak lagi tokoh tokoh dunia kebanyakan dan memang terlalu banyak nye adalah lelaki..perempuan better try to create one atleast from now on..setidaknye tak ade lah boring sangat kalau bercerita tentang perempuan nanti..ngeee

err, ade angkasawati??

p/s : lelaki patut bangga macam ni..aku jugak lelaki selamanya!!

10 comments:

Cik Arda :D said... [mantul tipuan ini]

haha.. oke2..mmg angkasawati xde...tp xmelanggar fitrah lagi..sbb wanita ade potensi nk jadik angkawati..
hihi...

neway, nice entry otey? mmg xdapat dinafikan skunk masih belom ade angkasawati...huuuuuuuuuuhhuuu T_T

:)

iMBobo said... [mantul tipuan ini]

singgah dan follow sini..join segmen yg sama :)

iemanizam said... [mantul tipuan ini]

@Cik Arda :D

ahaha..teruskan mengasah potensi tersebut..hihi

iemanizam said... [mantul tipuan ini]
This comment has been removed by the author.
iemanizam said... [mantul tipuan ini]

@iMBobo

lelaki the best doe..aha

deeba said... [mantul tipuan ini]

err..

perempuan hebat jugak mampu membawa seorang manusia dalm perut..atau mungkin 2, 3, 4,dan 7 org manusia kecil mungkin?

:p

iemanizam said... [mantul tipuan ini]

@deeba

err..kau betul deeba..lupa pulak pasal fact tu..tq2..mak aku pun perempuan..aha..melayu mudah lupa

hawiz said... [mantul tipuan ini]

yeahhh.....aku LELAKI SELAMANYER!!

Anies Anessa said... [mantul tipuan ini]

perempuan pun hebat apa...tp kami nie tak suka heboh2 kami nie hebat..hehehe

iemanizam said... [mantul tipuan ini]

@Anies Anessa

uupss, terheboh sudah yg gal tak suka heboh2..heeee

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...