I made this widget at MyFlashFetish.com.

Thursday, March 10, 2011

nikmat nikmat lebih tue

tengah aku rilek rilek sambil tengok wonderpets tetibe puan ibu panggil aku suruh pergi kedai belikan kiub tomyam..tak lain tak bukan adik tembam aku punye selerelah ni yang menggerakkan puan ibu nak masak tomyam hari ni..biasenye lauk lauk western kampung jeh..tetibe pegi ke thailand lak..kan jauh menyimpang tuh..part yang menerujakan tu,aku yang kene tinggalkan wonderpets kesayangan aku ni untuk pergi kedai menyophing kiub tomyam tu..disebabkan aku anak lelaki paling besar yang boleh diharap,aku pun pergilah dengan penuh tanpa kerelaannye..bertemankan angin panas yang sepoi sepoi tak paham bahase,aku pun melajukan lagi kayuhan basikal aku..terase lah kejap macam valentino rossi tu..sampai kedai,capai je ape yang dekat,terus aku lari laju2 tolak basikal tu balik..watdefunnn!!!basikal untuk dikayuh aku pergi tolak lak..ini semua wonderpets punye pasal..tak pasal pasal menangis ketiak aku..


=======================


sampai jeh rumah belum sempat pun peluh peluh jantan aku kering,puan ibu dah marah..sound direct punye
"sekolah tinggi,pekse nak nombor satu je..tapi kiub tomyam dengan rubic cube pun ko tak kenal??mak nak masak ape dengan bende alah ni?"
perghh..bertambah tambah peluh jantan aku..wonderpets punye pasal lagi lah ni..baru aku ingat aku main capai jeh ape yang dekat tadi..boleh pulak kedai dekat rumah aku tu masuk masuk jeh kedai dia,terus ruang toys..terpakselah aku pergi kedai tu balik beli ape yang sepatutnye..akhir akhirnye wonderpets pun ntah kemane..miss aku satu episod minggu tu..rubic cube tu pun naik hancur aku kerjekan sebab sepuluh ratus juta kali aku buat tak same same jugak kalernye..

  
yang atas tu rubic cube dan yang bawah tu baru kiub tomyam untuk yang tak tahu..

kan jauh bezenye tu..


=======================


dahlah aku miss satu episod wonderpets hari tu,kene perli lak pasal kiub cube sepanjang hari tu..tu nasib baik sedare sedare aku yang lain tak tahu..kalau tak seminggulah aku kene bahan..bab bab bahan membahan ni memang kreatif kreatif diorang ni..tulah nikmatnye bile jadi anak laki yang paling besar ni..aku bukan anak pertama pun..aku ade akak..tapi tu lah..sesape yang ade akak tu paham lah..aha..tak pasal pasal kene ban lak aku dengan golongan akak akak ni nanti..


=======================


bile dah jadi anak lelaki pertama dalam family ni siaplah korang..kebanyakan kerja ni korang lah yang akan terlibat same..takut kann???aha..takde lah teruk sangat sebenarnye..contohnye kalau korang tolong masak,koranglah yang akan tolong rase dulu..cube bayangkan kalau dalam bulan puase!!kan heaven tu..lagi due tige minit nak berbuke tu korang dah tau dulu dah cane rase juadah berbuke hari tu..pahale puase tah kemane,syurge pun tah kemane time tu..


=======================


selalu kalau pergi kedai tolong belikan pape untuk puan ibu tu mesti aku akan ambik duit baki nye..kalau rase rase bakinye sikit je aku buat buatlah salah beli due tige kali..sekali pergi 50sen,kalau empat lime kali pergi,50sen 50sen 50sen,kan dah sejuta tu..cukup bulan dah boleh beli ferari sebijik..tapi bab yang kiub cube tu aku takde niat ehk!!


======================


tapi sakitlah korang korang yang jadi anak laki 1st ni..asyik kene beralah jeh..bukan sesaje wat statement ni,berdasarkan sumber sumber FBI lagi..kalau bangun pagi nak pergi sekolah ni,kompom akan mandi yang paling akhir..kene pulak kalau adik adik tu jenis sekolah rendah yang memang girang gemirang excitednye nak pergi sekolah..lepas tu bile lambat siap,time encik ayah nak hantar pergi sekolah ni kene marah..kan berapi jeh rase..ibarat kate orang orang bijaksane,'mulakan hari anda dengan senyuman'..fukkkingg lah..dah kene sound nak senyum ape..


======================


itu belum masuk part roll model lagi..dari belajar sampai ke care tidur,semua kene perfect..silap sikit siaplah..encik ayah dengan puan ibu mesti daring lain macam je..kalau berani cube lah cakap "akak tu boleyh jeh!!"
kompom encik ayah atau puan ibu akan reply
"akak kau tu perempuan,pandai pandai sangat pun tak gune,kalau suaminye nanti suruh duduk kat dapur je,takde gune pun degree ke ape ke time tu..kau tu yang laki,nanti dah besar sibuk gatal nak kawin,nak bagi makan ape dekat anak dare orang tu,bla bla bla"..
kan indah bait bait ayat tu..tak pasal pasal korang wat dose hati pulak nanti
(hati kecil membisik tengah tengah dileter)
'ade suami ke akak tu nanti?pandai ke masak?dare lagi keh?'
patutlah manusia ni tak boleh dengar ape yang orang lain cakap dalam hati..bayangkan kalau encik ayah dengan puan ibu dengar bisikan hati korang tu..tak pasal pasal jadi sitenggang moden lak..


=======================


kene pulak kalau result exam akhir tahun korang lagi teruk dari adik adik korang..kompom akan ade sesi compare mengcompare dan banding membanding..mau becalar calar ego sebagai seorang yang lebih dewase time tu..mana taknye,result add math korang di bandingkan dengan result seni adik korang yang still menuntut di tadika..tak menyirap rasenye??


=======================


besepah sepah lagi sebenarnye nikmat nikmatnye dalam almari aku ni..citer panjang panjang takde yang nak bace pun satu hal jugak tu..de request aku sambunglah..

p/s: "Don't mix the words with your Mood because you'll have many options to change the mood but you'll never get any option to replace Your spoken words...."

2 comments:

famimahat said... [mantul tipuan ini]

terbaik. ~ sesi muhasabah selepas subuh aku hari ni

ieman said... [mantul tipuan ini]

kuliah subuh orang putih panggil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...