I made this widget at MyFlashFetish.com.

Thursday, March 31, 2011

mengorat?? senang jerr!!

satu petang tu, aku dengan member member aku macam biaselah mengisi masa yang tak berape nak lapang dengan main futsal..habis jeh main futsal tu kitorang pun lepaklah dekat restoran syed ni..

sembang sambil tunggu order sampai tu, cerita yang keluar semua stok nak carik gadoh jeh..kene pulak mamak mamak restoran tu jenis buat keje slow..makin banyaklah cerita yang bukan bukan keluar dari sorang sorang punye kepala..

part yang paling tak boleh blah, si ucop kawan aku ni boleh bantai gelak kuat kuat macam kedai tu atas nama bapak dia jeh..bila kitorang tegor die boleh kate macam ni

"apesal?? aku tak boleh gelak?? aku duduk sini bayar pulak!! dahlah order aku tak sampai sampai lagi ni, jangankan makanan, air, cawan pun tak ade lagi ni.."

=======================

si ucop ni memang baran sikit..part yang tulisan besar tu semua part yang die jeritlah tu, saja highlight bagi mamak mamak tu dengar..

15 minit lepas tu, order order kitorang tak sampai sampai jugak..makin menyiraplah si ucop ni..

tengah si ucop ni dok mengata mencarut carut dekat mamak restoran tu, tiba tiba melintas satu kelompok awek awek student port sebelah meje kitorang..

=======================

tiba tiba aku dapat idea

"ucop, kau nak hilangkan marah kau tu tak? kau nampak tak awek awek tu? nampak tak yang paling tengah yang paling cantik tu??"

"nampaklah, kau ingat aku buta? haa, apesal?" tanye ucop dengan idung dan telinge yang merah akibat banyak sangat marah

"tulah kau, marah macam samseng, otak macam kucing..cube kau pergi ngorat..paling bangsat pun kalau kau dapat no tepon rumah awek tu, aku boleh jamin marah kau tu hilang"

"aku nak ayat ape doe awek tu?" tanye ucop berminat..

"tak pe, kau ikut jer ape aku cakap ni..meh sini..ppsssstttsttt" bisik aku dekat telinga ucop

member member aku yang lain dah bingung tak paham..

======================

ucop pun melangkah yakin

"mintak maaf saudari, jam pukul berape yea?" tanye ucop membuka bicara

"saye? owhh, pukul 6 setengah"

"terima kasih..owhh yea, boleh saye tanye something? dari malam semalam saye pikir, tapi tak tahu jawapannye" sambung ucop menjual minyak

"boleh, tanyalah"

"saudari tau tak ape yang tak ade kiri tak ade kanan, tak ade atas tak ade bawah, tak ade depan tak ade belakang?" tanye ucop guna ayat yang aku bagi tadi

"rase suke awak dekat saye kot.." teke awek tu sambil buat muke comel

terus ucop tarik kerusi duduk sebelah awek tu, habis hilang marah die dekat mamak tadi tu

=======================

"awak, boleh awak teman saye malam ni?" tanye ucop dengan ayat BM tahap darjah satu die tu

dalam hati aku dah risau dah..mane taknye, ucop ni tak pandai sangat bab bab susun ayat ni..

"boleh, tapi jawab dulu soalan ni..ape yang bile dipegang sedap tapi bile dirase tak sedap?

"errr, tak tahulah awak.."

"itulah tapak tangan saye" jawab awek tu lembut sambil ppaanggg, melempang muke si ucop dan terus blah..

=======================

tak pasal pasal hancur satu meje dekat restoran syed tu

"mamak!!! itu roti sama air lu sendirik bikin, lu sendirik makan..woiii, aku gerak dulu" jerit ucop sambil menghidupkan enjin motar die..

ahakz

8 comments:

Alia Natasha said... [mantul tipuan ini]

HAHAHHAHAHA !!!

hawiz said... [mantul tipuan ini]

pehh...taktik baik siot..kah3..sian si ucop..dpt pelempang free..wahahaha

Nurnadrah said... [mantul tipuan ini]

bhahahah,kisah benar kah?xpasai kne lempang..kuikui

ain revival said... [mantul tipuan ini]

haHAHa..
ini kelakar...!!
ni restoran syed y jual nasi beriyani bagai ke???

hanim azhari said... [mantul tipuan ini]

bahahaha..sumpah mmg lawak citer ni

iemanizam said... [mantul tipuan ini]

a'ah..kedai syed yang mahal gilak..heeee...ade bace atas..aku suke sape yang suke...weee

renjerkabloi said... [mantul tipuan ini]

hahahaha............... biar betul!! :)

cantekk said... [mantul tipuan ini]

hahahahah...
kna amik paper BM lagi ni

nice story,,ni real punye kan..haha
sian ucop,,ha, marah lagi kan da kna

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...