I made this widget at MyFlashFetish.com.

Wednesday, March 9, 2011

tingkat 9

hari ni aku rase macam lain macam..lain macam mane,tu aku tak tahu..tapi tadi aku balik jeh dari kelas..aku terus terbongkang tidor..abis tertinggal semua solat cerita kartun..memanglah tidor tu tak lain macam sangat..yang lain macamnye bile aku rase penat giler sampai tertidur sedangkan semalam lepas isyak dalam pukul 9 malam aku dah bantai tidur macam dah takde hari esok jeh..dalam mimpi aku tu pulak aku mimpi ngeri macam dalam cerita Hostel,Saw dengan Friday 13th(yang part part kejam je lah)..


++++++++++++++++


disebabkan kengkawan rumah aku ni punyelah bising aku pun terjage dengan penuh kesyukurannye..mane tak bersyukur,mimpi ngeri shiak,kalau mimpi avril lavigne tu laen lah..keadaan bilik aku pulak menunjukkan mase tak bergerak..gelap jeh memanjang..sebabnye aku duduk dekat apartment,cahaye pun segan segan jeh nak singgah..nak tahu pukul berape time tu pun susah,sebabnye rumah aku tak ade jam dinding..kengkawan aku bising giler main FIFA 11..pasal FIFA 11 ni lain entry aku cerite..lepas aku siap mandi segar segar ape semua,perut aku pun buat konsert tribute untuk wonderpets..aku ingat nak turun makan,aku pun ajak lah kengkawan aku ni..haram..semua kate dah makan..aku pun pergilah makan sorang sorang dekat kedai bawah apartment yang aku duduk ni..menu aku malam tu mewah giler..orang malaysia panggil Nasi Bujang..


untuk yang tak tahu,ni lah nasi bujang

+++++++++++++++


sambil aku sedap sedap makan ni aku pun besembanglah dengan tuan kedai ni..diorang ni mude lagi..pasangan suami isteri,aku panggil abang dengan akak je..ntah macam mane topik perbualan malam tu "hantu"..aku pun layan je lah..abang tu bagi tahu aku dekat tingkat 9 apartment yang aku tinggal ni ade something yang interesting kalau tengah bosan bosan..tapi abang tu pesan jangan jengah,tengok dari jauh jeh..berbekalkan kecuakan aku time tu,aku pun tukar topik..

aku: abang,pukul berape kengkawan saye turun makan tadi?
abang: haa?kengkawan kau..mane ade diorang turun makan tadi..
aku: diorang kate ade,abang tak perasan kot..
abang: hari ni customer slow giler mane boleyh aku tak perasan..memang takde..
aku: owhh yea keh?

untuk sedapkan hati aku,aku pikir positif..mungkin diorang makan dekat tempat lain kot..


++++++++++++++++


dalam pukul 11.30 malam tu aku blah balik,perut pun dah kenyang..aku ingat nak pergi terus tingkat 9 tu tengok ape yang abang tadi tu membongak..sebab esok pun aku dah balik kampung,kelas cuti seminggu..aku pernah pergi waktu mule mule pindah dekat apartment ni,tak adelah seram mane tingkat 9 tu..sampai jeh dekat tingkat 9 tuh aku dah seram sejuk..macam memang ade yang menyambut kedatangan aku jeh aku rase...baru beberapa langkah aku keluar lif aku terus pecut turun gune tangge balik rumah..sebabnye time tuh aku rase macam ade yang tiup tiup belakang telinge aku..sampai jeh rumah aku tengok semua kengkawan aku dah tidur..


+++++++++++++++


memang tak cerita panjang punye aku pun terus port atas tilam aku,beselubung satu badan..dalam pukul 1.30 pagi macam tu handphone murah aku berbunyik..aku ingat puan ibu call,biler aku tengok name yang keluar dekat skrin tu name member aku yang satu bilik dengan aku punye nombor aku terus letak..dalam kepale aku fikir nak bergurau agaknye..tapi bergurau pun kenape sampai 5 7 kali callnye..hurmm entahlah..


+++++++++++++++


pagi tu aku terjage je aku dah ade dekat betul betul depan lif tingkat 9,sambil berselubung dengan kain batik..rupe kain batik tu sebijik macam kain batik yang nenek nenek pakai kalau nak pergi bergosip dekat rumah jiran diorang..memang tak cakap banyak punye,aku terus blah laju2..sampai dalam rumah aku tengok member member aku semua dah takde..aku call lah nak tanye diorang dah balik kampung ke..

aku: weyh,assalamualaikum..ko dekat mane?dalam bas?
member: waalaikumusalam..aku dekat rumah mak bapak aku lah..ang apasal tercungap cungap?dahlah aku call pagi tadi pun ang tak angkat..
aku: bergurau lak..memanglah shah alam dengan Pinang dengar cerite dekat,setengah jam je sampai..
member: gurau apenye..dah aku gerak naik bas malam tadi pukul 8,memanglah dah sampai..ngape dengan ang ni?


+++++++++++++++


nak menangis aku sesorang time tu..rupe rupenye member aku ni call pagi tadi tu sebab nak kejotkan aku semayang isya'..sape pulak yang aku nampak berFIFA 11 malam tadi tu?tetibe aku teringat,patutlah macam pelik je biler aku tak perasan satu pun muke member aku malam semalam..lepas packing jeh semua barang barang aku,aku pun terus turun tunggu parents aku datang amek aku depan kedai makan bawah tu..aku ingat setel da..sampai jeh depan kedai tu,biler aku perasan notis yang ade dekat kedai tu,baru aku ingat dah seminggu kedai tu tutup sebab tengah renovate dan ditutup 2 minggu start dari minggu lepas..balik rumah mak bapak aku,tiga hari aku macam kene sampuk,diam je,idop macam mayat hidup..perut pon sakit jeh,mugkin sebab nasi bujang tu kot..


++++++++++++++


biler aku dah okay sikit aku cerita dekat encik ayah..encik ayah kate mesti aku ade kacau tempat diorang ni..bile encik ayah kate macam tu aku terus teringat mase 1st time aku naik tingkat 9 tu dengan member member aku main ketuk2 semua pintu rumah yang kosong,lepas tu aku menganjing..

"assalamualaikum setan2!!pandai ke setan jawab salam kan..hahha..meyh lah bertandang rumah kitorang..kitorang ni baru pindah.."member aku pun nyampuk,"jemput lah kau,celupar shiak mulut"


++++++++++++++


abis cuti bila aku cerita dekat member member aku semua terkejut..diorang kate time aku tidur senja tu lagi aku dah mengigau meracau racau..tapi aku tak bagi tahulah yang aku nampak makhluk macam member aku tu baring dekat tilam dia malam tu..takut lak die pindah rumah nanti sape pulak nak tong tong sewe rumah..sejak hari tu memang aku takkan jejak lagi kaki dekat tingkat 9 tu!!!


dengar citer sebab mulut badan binase??

2 comments:

PUTERI SALJU said... [mantul tipuan ini]

seram gile okeh... meremang bulu roma ak... cite btl ke hape ni weyh??? hahaaha

iemanizam said... [mantul tipuan ini]

@PUTERI SALJU

best en best en..ahaha..ape r..tak amai gak yg suke bace..ko je lebih2 jage aty aku ni..ahaha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...